Inaugurez rubrica mea de sport in publicatia „Incisiv de Constanta” cu stiri de la o competitie de tenis de masa destinata amatorilor, care a debutat in orasul de la malul marii in decembrie 2013 si a ajuns astazi la cea de-a cincizeci si noua editie. O initiativa a Asociatiei Sport Pentru Sanatate, o organizatie non-guvernamentala, non-profit, independenta, care sustine si promoveaza sportul, incurajeaza si faciliteaza practicarea acestuia, dezvoltand programe si evenimente sportive de interes general, pentru mentinerea, ameliorarea si imbunatatirea starii de sanatate fizica, psihica si spirituala si educarea motivationala pozitiva a oamenilor.

Dupa sute de meciuri spectaculoase, disputate de-a lungul a patru zile de concurs, multe dintre ele decise la mare lupta, in set decisiv Cupa Sport Pentru Sanatate si-a desemnat castigatorii. Acestia sunt:

Superliga (nivelul 1)

Locul I – Mitrea Silviu (Navodari)

Locul II – Moldovan Alin Doru (Cernavoda)

Locul III – Glavan Nicu (Constanta)

Locul IV – Durac Viorel (Constanta).

Liga Master (nivelul 2)

Locul I – Cataonu Constantin (Medgidia)

Locul II – Irimia Marius (Cernavoda)

Locul III – Ciobanu Anton (Constanta) si Lascau Ramon (Constanta).

Liga Challenge (nivelul 3)

Locul I – Osman Levent (Constanta)

Locul II – Visla Mihai (Constanta)

Locul III – Nicolae Mihai Ionut (Constanta)

Locul IV – Toader Silviu (Medgidia)

Premiul de popularitate: Neagu Emil George, 11 ani, Cernavoda.

Liga Starter (nivelul 4)

Locul I – Enache Doru (Cobadin) –promovat la Liga Challenge incepand cu urmatoarea editie;

Locul II – Stoian Alexandru (Constanta) –promovat la Liga Challenge incepand cu urmatoarea editie;

Locul III – Bogdan Danut (Constanta) –promovat la Liga Challenge din sezonul urmator;

Locul IV – Nemteanu Alexandru (Constanta).

Felicitari tuturor celor 62 de participanti! Si participante, pentru ca au fost si prezente feminine. Asteptam mai multe chiar 😉 !

Cateva consideratii inainte a trage cortina peste editia cu numarul 59, penultima a sezonului septembrie 2019 – iunie 2022 (intrerupt de pandemie in martie 2019 si reluat in mai 2022)

Cert este ca, chiar daca restrictiile au pus stapanire inclusiv pe sportul amator o lunga perioada de timp, pasiunea pentru tenisul de masa in randul constantenilor (iar cand spun constanteni ma refer la jucatori din tot judetul, nu numai din orasul Constanta – au fost participanti din Navodari, Cobadin, Medgidia, Cernavoda, Ovidiu sau Mihail Kogalniceanu) exista in continuare, acestia reintorcandu-se la masa de joc si cu mai multa pasiune, daruire si determinare.

Despre bucataria interna a turneelor (tabele de eligibilitate a nivelurilor de concurs, promovari etc.) revin cu un articol dedicat doar participantilor, cei mai impatimiti jucatori amatori de tenis de masa din judet.

Competitiile lunii iunie se vor desfasura in weekendurile 11-12 si 18-19 iunie, cand se vor acorda si trofeele de final de sezon 2019 -.. 2022 (si asa va ramane in istorie, nu 2020 cum a facut UEFA 🙂 ). Datele pe ligi le vom stabili curand, pentru ca perioada e scurta si maxim miercuri se vor deschide inscrierile pentru editia cu numarul 60.

Vino la masa de joc! Alege sa faci sport pentru sanatate!

Radu – Dan Andrei, mai degraba analist decat jurnalist. Sportiv – daca nu ma crezi, mi-a venit si legitimatia (foto) 🙂 , de profesie analist marketing, dar ce nu e… marketing in zilele noastre 😉 .

Presedinte al Asociatiei Sport Pentru Sanatate

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here