Îmi doresc să mă țin de cuvânt, să fac tot ce pot pentru a reuși să implementez ce mi-am propus în campania electorală.
Unele #proiecte sunt de suflet pentru suflet și absolut necesare în județul nostru, sunt proiecte cu impact asupra vieții noastre.
Este imperios necesar îmființarea unor #centre RESPIRO în Constanța, Mangalia, Cernavodă și Medgidia.
Cel mai urât sentiment este să simți că nu ai nicio șansă, să nu ai repere, să nu ai speranță că ziua de mâine poate fi mai bună, deoarece nu ai de unde cere ajutor.
Centrele #Respiro răspund unei nevoi acute. Una din împrejurările prin care copiii cu nevoi speciale ajung în sistem, este pentru că parinții nu au nicio clipă de răgaz pentru a se odihni sau a-și rezolva problemele.
În aceste centre copiii și tinerii își continua terapiile și vor primi îngrijirea de care au nevoie în scurtele perioade în care părinții nu pot fi fizic prezenți.
Centrele vor oferi servicii 22 de zile pe lună, 8 ore pe zi.
Pragmatic, aceste centre aduc un licăr de speranță în viețile atâtor oameni care sunt epuizați de greutățile creșterii unui copil cu nevoi speciale, de povara financiară, de faptul că societatea nu are deschiderea necesară acceptării și susținerii acestor tineri și familiilor lor.
Serviciile oferite sunt de: supraveghere, masă, îngijire de către personal specializat, kineteterapie, terapie ocupațională, logopedie, socializare, recreere suport emoțional, consiliere, orientare vocațională.
Totodată vom acorda consiliere, îndurumare, spirjin pentru părinții și aparținătorii tinerilor cu dizabilități.
Fără a putea lua o mică pauză de la efortul continuu pe care îl implică îngrijirea unui copil cu dizabilități, greul devine atât de apăsător încât părinții sunt nevoiți, uneori să insitituționalizeze copiii.
Un centru de tip Respiro este tocmai supapa de care au atâta nevoie, pentru a putea continua și pentru a-și ține copiii acasă. În acest fel, oferim un nou tip de suport, cu impact pe termen mediu și lung, prin care avem încredere că vom salva copii și părinții de la trauma și durerea separării.
Aceștia pot găsi înțelegere din partea altor persoane care se confruntă cu situații similare.
Schimbul de experiențe și sfaturi între părinți și îngrijitori poate fi extrem de valoros și îmbunătățește starea de spirit a tuturor. Se asigură, de asemenea, pregătirea viitorilor specialişti, prin posibilitatea accesării programelor de tip internship şi voluntariat pentru membrii familiilor persoanelor cu handicap, specialişti în formare sau studenţi.
Scopul principal al acestui proiect este susţinerea persoanelor cu dizabilitati în îmbunătăţirea comunicării cu membrii comunităţii, acumularea unor deprinderi specifice vieţii de zi cu zi, în pregătirea unei vieţi independente, în identificarea talentelor şi abilităţilor înnăscute şi învăţarea exploatării acestora.
Am demarat colaborările cu asociații și fundații atât din România cât și internaționale: Asociația Pro Mihnea, Asociația Juli”s , Asociația județeană pentru sport a persoanleor cu handicap Constanța, Dutch humanitarian organizations, Kindereninnood.nl, Sensorial Handicap, Handicap International, Facultatea de Psihologie, Psihopepedagogie specială, Facultatea de Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare.
Deasemeni și cu sprijinul Consilului Județean și al autorităților locale, acest proiect poate fi finalizat cu succes în cel mai scurt timp.
Vă rog să mă contactați fie pe paginile sociale, fie pe mail: hello@cezarapopescu.ro
CEZARA POPESCU
Comentarii