Virgil STOIAN, M.M. 29 iulie 2024 | 00:00 759
Locurile de parcare sunt o problemă perpetuă în Constanța, fiecare parcând pe unde apucă, chiar dacă riscă să îi fie ridicată mașina. Un șofer de Bolt și-a iubit prea mult mașina și s-a hotărât să o parcheze la umbră, chiar pe trotuar, în zona Brotăcei. De un tupeu maxim, acesta și-a lăsat mașina chiar lângă semnul de oprire interzisă, sub care era un altul în care șoferii sunt avertizați că li se pot ridica mașinile.
A parcat sub semnul de staționare interzisă
Șoferul de Bolt și-a parcat mașina chiar pe trotuar fără a ține cont de semnele de circulație care interziceau total acest lucru, dorind probabil să își protejeze automobilul de canicula de afară. Mai mult decât atât, un alt șofer, a considerat și el trotuarul drept stradă plimbându-se nestingherit, probabil crezând ca dacă alt șofer a putut… nu e nimic ilegal. Poate că Poliția, care a staționat mai bine de o săptămână în zonă, ar trebui să vadă și acești șoferi tupeiști.
Ce riscă șoferii care parchează neregulamentar?
În 2024, punctul de amendă este 165 de lei. În cazul în care, un conducător auto este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 330 de lei, iar cea maximă de 495 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.
De asemenea, dacă mașina a fost oprită în acel loc mai mult de 5 minute se poate considera staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde. În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 990 de lei.
Video:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.