Vecinii noștri de la graniță vin în România să facă scandal. Beți turtă și, cel mai probabil, sub influența substanțelor interzise, au făcut show într-un club din Constanța sâmbătă, pe 27 iulie, a.c. Oricât ar fi de îmbucurător că primim turiști pe litoralul românesc, este inacceptabil să vină în vacanță într-o țară învecinată pentru a-i deranja pe cetățeni și a crea un astfel de disconfort într-o zonă destinată distracției.
Cel mai probabil au consumat substanțe interzise
Potrivit informațiilor noastre, câțiva turiști din Republica Moldova au cauzat probleme într-un club de la malul mării sâmbătă, pe 27 iulie a.c., în jurul orei 02:00. Aceștia și-ar fi petrecut mult timp la toaleta clubului înainte de incident, unde probabil au consumat substanțe interzise, cum se obișnuiește de ani de zile prin cluburi. Combinația fatală cu alcoolul a rezultat într-un scandal de zile mari.
Amenințări și înjurături
S-a lăsat cu urlete, amenințări și înjurături imposibil de reprodus. Autoritățile locale au exprimat în nenumărate rânduri faptul că toleranța municipiului Constanța la acte de violență, fie aceasta fizică sau de limbaj, este 0. Astfel, dragii vecini de peste Prut ar face bine să-și recalculeze faptele și intențiile atunci când se decid să viziteze România și nu numai.
Este de-a dreptul de prost gust să pășești pe tărâmuri străine pentru a isca ceartă și a-i deranja pe cei din jurul tău. Mai ales când vine vorba de cluburi, cafenele, restaurante, oamenii ies să-și reîncarce bateriile și să se bucure de timpul liber, nu să fie spectatorii unui show ieftin.
Așadar, astfel de incidente neplăcute nu sunt tolerate în Constanța și, prin această cale, semnalăm tuturor turiștilor și nu numai că astfel de fapte sunt considerate încălcări ale legii cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice.
Potrivit art. 371 CP, „Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.
Video:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.